نباشد خنده جز از زعفرانش

  • از

کی براتون مثل زعفرونه؟

همه میدونیم که زعفران خنده آور –فرح بخش و آرامش دهنده ست کنار کی همیشه خنده رو لباتونه؟

کیه که کنارش همیشه خوشحالید؟

*پاییز اومده و هوا سرد شده .یکم از خواص زعفرون بگیم که برای این فصل خوبه

زعفرون دارای مقادیر بالای ویتامین c است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلانزا را کاهش می دهد.

پودرزعفران را با آب گرم مخلوط کنید و بنوشید تا سرماخوردگی و سرفه را درمان کند.

*یکی دیگه از خواص زعفران جلوگیری از ریزش مو می باشد .اعتقاد بر این است که زعفران موجب جریان خون در فولیکول های مو می شود و امکان تحرک بیشتر مواد مغذی و اکسیژن را فراهم می آورد.

*انواع مختلف روش اسفاده از زعفران

روش اول :می توانید زعفران پودر شده را داخل استکان یا قوری مخصوص دم کردن زعفران بریزید و مقداری آب جوش داخل آن بریزید و روی برنج در حال دم کردنتان قرار بدهید تا زعفران با دم کشیدن برنج دم بکشد.

روش دوم:زعفران را با آب جوش مخلوط کنید و در آن را ببندید یا کنار گاز قرار بدهید.و یا اگر از نشکن بودن ظرف مطمئن هستید آن را روی سماور با شعله ی کم قرار بدهید.

روش سوم:زعفران ساییده شده را داخل استکانی بریزید و یک تکه یخ روی آن قرار بدهید و اجازه بدهید تا یخ آب شود پس از آن مقداری آب جوش روی آن بریزید و درب آن را بگذارید.این روش سبب می شود زعفران رنگ دهی بسیاری داشته باشد اما نسبت به بقیه روش ها زمان بیشتری می برد.

نکات استفاده:اگر میزان زعفران دم کرده ی شما زیاد آمد در آن را ببندید وآن را داخل فریزر قرار بدهید تا خراب نشود و بتوانید آن را مدت ها نگهداری کنید و چند دقیقه قبل از مصرف آن را از فریزر بیرون بیاورید .

سعی کنید همیشه قبل از استفاده از زعفران آن را به میزان مورد استفاده آسیاب کنید یا اگر بیشتر آسیاب کردید آن را درون ظرف در بسته نگهداری کنید تا عطر و بوی خود را از دست ندهد.

مصرف زعفران تون بیشتر برای چیه ؟

صحبتم با کساییه که میخوان زیبا باشن

این روزا خیلیا برای زیبا یی و سلامتی پوست و موشون رو به گیاهان دارویی آوردن

خب بزارید خواص زعفران رو بگم تا بیشتر راجبش بدونین

*در فصل پاییز و زمستان گاهی پوست افراد خشک و تیره رنگ می شود از ترکیب زعفران و عسل برای بازگرداندن لطافت و درخشندگی به پوست می توان استفاده کرد

*روشن کردن پوست (چند رشته زعفران را در مقداری شیر بریزید (بخیسانید)تا زمانیکه رنگ شیر تغییر رنگ دهد و خواص زعفران وارد شیر شود.مدت زمان نیم ساعت برای این کار کافی است.و سپس مقداری پودر سندل سفید را به آن اضافه کنید و از یک ماسک تهیه شده به صورت و گردن خود بزنید.15تا20 دقیقه صبر کنید و بعد بشویید.)

*از بین بردن تیرگی ناشی از آفتاب سوختگی

*جوانسازی پوست (از پاک کننده ها برای پوست استفاده می کنید-اما اگر نوع طبیعی آن را ترجیح می دهید زعفران را باگلاب ترکیب کنید تا زمانی که رنگ زعفران با گلاب ترکیب شود و با یک پنبه تمام صورت را آغشته کنید)

*رهایی از آکنه ها(اگر پوست شما مستعد جوش و آکنه است از ترکیب زعفران و چند برگ ریحان برای رهایی از شر آکنه ها استفاده کنید)

*اسم قبلی زعفران در قدیم زرپران بوده زعفران عربی شده و تغییر یافته زرپرانه اسم دیگشم کرکم بوده

 زعفران سال هاست جزء گران ترین ادویه در جهان شناخته شده  و ریشه تاریخیش برای کشور خودمون ایران هستش

ایرانیان علاوه بر اینکه زعفران رو به بسیاری از نقاط جهان باستان صادر میکردند خواص آن را از جمله به اعراب معرفی کردند.

تو ایران انواع مختلف زعفران وجود داره گه به 3دسته کلی تقسیم میشه:

1.دسته     2.پوشال    3.سرگل

اصلی ترین و پایه ای ترین نوع زعفران نوع دسته اونه

مهم ترین بخش گل زعفران است که زعفران ازش بدست میاد

کلاله قسمت قرمز رنگ زعفرانه-خامه بخش زرد رنگ رشته زعفران

زعفران دسته:از کنارهم چیده شدن و خشک شدن تمامی یک رشته زعفران (کلاله وخامه) بدست میاد

زعفران پوشال:از بخش کلاله قرمز رنگ رشته زعفران به همراه 1تا3 میلیمتر از بخش خامه زردرنگ تشکیل شده چون تو این نوع از زعفران کلاله بیشتر ه قدرت رنگ دهی بیشتری نسبت به زعفران نوع دسته داره

و در اخر زعفران سرگل:که بخش خامه زعفران درش وجود نداره و کاملا از کلاله تشکیل شده

کلاله های قرمز رنگ که به صورت جدا از همه و زعفران خالص رو تشکیل میده

اسم دیگه زعفران سرگل:سرقلم /سرریشه و ممتاز هم است

قدرت رنگ دهی  و مصرف زعفران سرگل از همه بیشتره

ایران با تولید سالانه 330تن و صادرات 280 تن از زعفران بزرگترین تولید کننده و صادرکننده زعفران در دنیا است

خراسان رضوی و جنوبی با  85درصد تولید بیشترین سهم را نسبت به دیگر استان ها تو ایران داره

زعفران قائنات جزء با کیفیت ترین زعفران تولیدی کشور قلمداد میشه

طی 3ماه اول سال 99    37 هزار و 645کیلوگرم زعفران به بیش از 52 کشور  صادر شده

هنگ کنک_اسپانیا_کره_آلمان_سوئد _فرانسه و چین دیگر مقاصد صادراتی زعفران هستند

عملا 94 درصد زعفران جهان در کشور ما ایران تولید میشود

پیازچه زعفران در مناطق سردسیر با بارندگی زیاد بسیار بهتر از مناطق گرمسیر عمل میاد و یکی از دلایل اصلی که باعث تمایز بین زعفران مرغوب و غیر مرغوب میشه شرایط اقلیمی و آب و هوایی اون منطقه است که هرچقدر منطقه سردسیر تر باشه عملکرد و عیار زعفرون بالاتر میره.

در سال های اخیر زندگی پر استرس و کم تحرک شهری به همراه عادت های بدغذایی موجب شد که تعداد مبتلایان به بیماری فشارخون روز به روز بیشتر بشه از اونجایی که یکی از خواص زعفران کاهش فشار خون هستش با اضافه کردن مقداری از این گیاه خوش رنگ به غذاها میتونیم تا حدی جلوی افزایش فشارخون خود و خانوادمون رو بگیریم.

زعفران خواص زادی داره از جمله نشاط آور_قاعده آور _ضدنفخ_مقوی معده_اشتهاآور_افزایش و بهبود خلق_تقویت قوای جنسی

شاداب کننده پوست_مقوی مثانه و ادرار آور _از بین برنده ی بوی بد دهان_خواب آور و آرامش بخش_افزایش دهنده قدرت حافظه_کمک به بهبود عملکرد قلب و کبد_بهبود دهنده درد نقرس و درد رحم_کاهنده تب_سر درد و حالت تهوع_کاهش دهنده فشار و چربی خون_درمان افسردگی های خفیف

همچنین جالبه بدونید زعفران موجب کاهش چربی و کلسترول خون میشه ضد اسپاسم و کاهش دهنده فشار خونه

از گیاه زعفران برای درمان آسم /بیماری های پوستی/بیماری چشم /عفونت ادراری/یرقان/پیش انداختن قاعدگی /رفع نفخ شکم درمان معده درد و درمان کم خونی هم استفاده میشه

زعفران به هضم غذا کمک میکنه و تقویت کننده معده درده به عنوان مسکن بویژه درد های لثه کاربرد داره

از گذشته تا الان دم کرده زعفران برای درد های متوسط تا شدید شکمی و قسمت های فوقانی شکم زنان و منظم کردن عادت ماهیانه و کاهش خونریزی در این دوران استفاده میشه 

مصرف زعفران در پیشگیری از بروز افسردگی هم تاثیر داره علاوه بر این افزایش دهنده تمرکز حواس است و تو پیشگیری از آلزایمر و پارکینسون هم کمک می کند.

از زعفران برای درمان درد های عصبی و کم خوابی هم میشه استفاده کرد.

زعفران سرشار از ویتامین ٍث یا همون اسید اسکوربیک هستش که برای سلامت انسان فوق العاده حیاتی و مهمه و باعث تحریک سیستم دفاعی بدن انسان برای تولید گلبول های سفید خون میشه که خط مقدم دفاعی بدن در برابر بیماری ها و عوامل میکروبی و ویروسی و همچنین برای تولید کلازن ضروریه

زعفرون خواص ضد سرطانی داره و به عنوان یک داروی ضد تومور و جمع کننده رادیکال های آزاد عمل میکنه

آنتی اکسیدان موجود زعفران خواص ضد سرطانی داره استفاده از زعفران از بروز توالی های ژنی سرطان زا جلوگیری میکنه

و در ترمیم مولکول های دی ان ای آسیب دیده تاثیر بسزای داره

کروسین و سافرانال موجود در زعفران تاثیری شبیه فلوکستین داره و از بازجذب دوپامین /نوراپی نفرین و سروتونین جلوگیری می کند  برای همین اثر ضد افسردگی داره همچنین برای زنان در دوران قاعدگی بسیار مفید ه چون افسردگی از مهم ترین عوامل PMSدر زنان است 

3 ماده اصلی زعفران(1.کروسین_2.پیکروکروسین_3.سافرونال هستش که دارای خواص دارویی بالایی هستند وبسیاری از کشور ها مثل هنگ کنک _اسپانیا_آلمان از اون دارو تهیه میکنند

طبق تحقیقاتی که در دانشگاه ایتالیا روی زعفران انجام شده به این نتیجه رسیدن که زعفران تو تنظیم کارکرد سلولهای بینایی هم اثر داره و سلول های بینایی رو در مقابل آسیب ها محافظت میکنه و از بسیاری از بیماری های چشمی جلوگیری میکنه و موجب احیای سلول های اسیب دیده چشم میشه

زعفران در درمان اختلالات زرد شبکیه که در سنین سالخوردگی بوجود میاد اثر داره .مصرف زعفران در رزیم غذایی از پیشرفت بیماری زنتیک چشم جلوگیری میکنه

خوردن زعفران در زمان حاملگی شخص را برای زایمان آسان آماده میکنه

اماااا در 3 ماه اول حاملگی مصرف زعفران ممنوع است زیرا باعث افزایش هورمون پروستاگلاندین در رحم شده و اثر تحریکی مستقیم روی عضلات صاف رحم داره و در نتیجه احتمال سقط جنین را به همراه داره

اما مصرف متعادل ان پس از 3 ماه اول بارداری مفید است

مصرف 3گرم زعقران برای هر نفر در ماه بسیار سالم و سودمنده

مصرف بیش از 5 گرم ان برای هر نفر در ماه مضر است و عوارض سرگیجه/کاهش تعداد ضرابان قلب و احساس تهوع به همراه داره

مصرف 5 گرم زعفران در یک وعده غذایی می تواند منجربه مرگ شود

زعفران رو باید دور از نور و رطوبت نگهداری کرد

زعفران رو در ظرف شیشه ای یا فلزی در بسته نگهداری کنید  و توجه داشته باشین اسانس زعفران قابل تبخیر شدن هستش درب ظرف زعفران را همیشه ببندید در صورت بازبودن درب ظرف زعفران اثرات دارویی و کیفیت زعفران کاهش پیدا میکنه

اگرچه زعفران همواره قیمت بالایی داره اما از هزینه دکتر و دوا و درمان ارزان تر است

با توجه به خواصیت های زیادی که زعفران برای زنان و مردان داره اضاقه کردن این چاشنی خوش عطر به تمامی غذاها را شدیدا توصیه میکنیم و امیدواریم همواره تنی سالم و پر نشاط داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *